Stormkjøkken
Med et stormkjøkken har du muligheten til å lage mat hvor du vil og når du vil. Det er muligens få ting som er mer fredfullt enn å nyte en god og varm kopp kaffe i Norges fjellheim eller steke pannekaker og soppstuing i skogen. Med et vellfungerende stormkjøkken kan du enkelt og greit få oppleve denne idylliske drømmen. Det å kunne lage en ordentlig god frokost, lunsj og middag ute, som kunne vært servert hjemme, er absolutt ikke så krevende og anstrengende som mange kanskje tror. Mat på stormkjøkken kan smake like godt, om ikke bedre, som det du tilbereder hjemme på kjøkkenet, og med rett utstyr kommer man langt. Likevel er det et par ting som er lurt å tenke på før man tar til kjøp av stormkjøkken og komplimenterende produkter. Blant annet er det smart å tenke hvilke plasser eller naturomgivelser man som regel kommer til å befinne seg i, hvilket brensel som passer deg best og hvor lett og kompakt du ønsker at det skal være. Her finner du stormkjøkken med alt du trenger i forskjellige utseender og størrelser fra varemerker som Primus og Trangia. Sjekk her gjerne også ut utvalget av friluftsgrill.
Før du begir deg ut på nye eventyr med ditt stormkjøkken kan det også være lurt å vite hvordan man skal bruke et stormkjøkken, hvordan man håndterer rødsprit og hvordan man bruker et stormkjøkken med gass. Les videre eller ta kontakt for å få den nødvendige informasjonen om våre produkter.
Hvordan bruke stormkjøkken?
Et stormkjøkken eller kokeapparat kan generelt deles opp i tre ulike kategorier: Rødspritapparat, gassbrenner/gasskjøkken og multifuelbrenner. Kjøp av en type stormkjøkken avhenger veldig mye av hvilket brensel du foretrekker som igjen avhenger av hvilke egenskaper du foretrekker.
Rødspritapparat
Et rødspritapparat fungerer på den måten at brenneren fylles med rødsprit som så tennes på. Selvom det er imidlertidig relativt lav effekt på brenneren sammenlignet med andre er det likevel et av de mest pålitelige, lettvinte og billigste produktene man finner på markedet. Produkter som bruker rødsprit kan naturligvis variere i størrelse, kvaliteter og materiale (feks aluminium) men ved kjøp av noen av disse får man et trofast kjøkken. Når man bruker rødsprit er det viktig å at det ikke etterpåfylles med varm brensel.
Gasskjøkken
Produkter som går på gass er ofte en brenner med lav vekt og høy effektivitet. Gass er et av de mest effektive brennstoffene vi har, og i kontrast med brennere som bruker rødsprit, vil du da oppleve at det tar kortere tid å tilberede maten. Gasskjøkken er også svært enkle i bruk og holde i vedlike. Eneste du må vurdere før du går til kjøp av gassbrenner er hvorvidt du skal lage mat i minusgrader da gass skifter til flytende form ved 0 grader celsius. Dette betyr ikke at du ikke kan bruke gass om vinteren, men at du eventuelt må bruke isolerende materiale for å holde gassboksen varm. Med det sagt er det også viktig å tenke på at man må være forsiktig når man håndterer gass, og plassere kjøkkenet et sted der det ikke velter.
Multifuelbrenner
En multifuelbrenner bruker flere ulike typer brennbart brennstoff. De er ofte lette i vekt og passer derfor til de som begir seg ut på lengre turer der minimering av vekt er ønskelig. Multifuelbrennere blir ofte anbefalt hvis du skal mye ut på vinterhalvåret da det fungerer utmerket uansett årstid og kan fylles på underveis så du aldri går tom. Dette er definitivt stormkjøkkenet eller turkjøkkenet for deg som ønsker pålitelig utstyr i all slags vær!